Soms kan het gebeuren dat U niet in staat bent om voldoende met Uw hond te gaan wandelen, wegens een té drukke job, een dagje weg, enkele daagjes vakantie,  is of jammer genoeg omwille van gezondheidsredenen ( ziekte, operatie, gebroken been, een ouder persoon die slecht te been is en waarvan het hondje het enigste gezelschap is enz., … ). Of misschien kiest U er wel bewust voor om Uw hond af en toe in groepsverband te laten wandelen en hem zo te laten socialiseren met andere soortgenootjes.

Dan kan hondenuitlaatservice De trouwe vageHond voor U en Uw hond dé oplossing bieden.

Nadat U mij heeft gemaild ( voorkeur hiervoor ! ) of heeft opgebeld zal ik U contacteren om af te spreken wanneer ik langs kan komen voor het kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek zal ik vooral luisteren naar Uw wensen en ook uitleggen wat ik voor U en Uw hond kan betekenen. Per slot van rekening is Uw hond een kostbaar bezit waarvoor U het allerbeste wilt. Ik zal U ook vragen naar zijn eventuele karaktertrekken of angsten waar ik op moet letten, ik zal nagaan welke commando’s Uw hond reeds kent, er zal eveneens gevraagd worden of Uw hond misschien bepaalde gezondheidsproblemen heeft, denk maar aan allergieën of andere zaken. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend maar heel belangrijk voor zowel U, Uw hond alsook voor mezelf. Aan de hand van dit gesprek kan ik inschatten welke honden bij elkaar kunnen en welke honden beter individueel wandelen. Zo kan ik ervoor zorgen dat Uw hond een plezierige en waardevolle wandeling heeft.

U bepaalt zelf waar er met Uw hond mag gewandeld worden, of voorbijgaande mensen wel of niet mogen aaien, … ik probeer mij zoveel mogelijk te schikken naar Uw wensen en die van Uw hond.

Ook zullen er nog praktische zaken worden besproken zoals de algemene voorwaarden, verzekering, aansprakelijkheid, overeenkomst, hoe het zit met de toegang tot Uw huis/tuin ( sleutel ? )…

U kan na het gesprek ook een kijkje nemen in mijn wagen waarmee ik Uw hond(je) zal ophalen.

Ik kom Uw hond met mijn hiervoor ingerichte wagen ( benches, anti-slip vloermat, inloopplank, jerrycan voorzien met fris water, EHBO kist, handdoeken ) ophalen voor een wandeling van ofwel 1 uur ( groepswandeling ) ofwel 30 minuten ( individuele wandeling ). De eerste 3 keer dat Uw hond meegaat op wandeling zal hij aangelijnd zijn, na de derde wandeling wordt beslist ( in samenspraak met U ! ) of Uw hond bij de volgende wandeling vrij mag lopen of niet,  waar het uiteraard toegelaten is. Gedurende deze 3 wandelingen zal ik ook extra letten op zijn/haar gehoorzaamheid en sociaal gedrag naar andere honden, dieren en mensen.

Helaas kan niet elke hond mee wandelen in groep, denk maar aan teefjes die loops zijn, honden die agressie durven vertonen tegenover andere honden, puppies die nog niet in staat zijn om lange wandelingen te maken, of oudere hondjes die geen lange wandelingen meer mogen/kunnen maken. Voor deze honden kies ik steevast voor een individuele wandeling aangezien de gezondheid van Uw dier ten allen tijde primeert.

Tijdens onze wandelingen kan Uw viervoeter vies en nat worden, echter sta ik erop om Uw hond proper en handdoekdroog terug te brengen. U hoeft niet te zorgen voor handdoeken, deze liggen standaard bij mij in de hondenbus. Wel dient U ervoor te zorgen dat er proper water klaar staat.

Na de wandeling zal ik Uw hond ook belonen met een snoepje, dit om de band tussen Uw hond en mezelf te vergroten. Gedurende de wandeling voorzie ik ook gratis poepzakjes. Vooraleer we terug vertrekken met de wagen kan Uw hond ook zijn/haar dorst lessen.

Alhoewel ik mijn uiterste best zal doen om alle honden veilig uit te laten, is er steeds de kans ( hoe miniem ook ) dat een hond uit een schrikreactie een andere kant op rent. Daarom zal ik alle honden die door mij uitgelaten worden , voorzien van een halsband met penning waarop alle contactgevens van mijn uitlaatservice vermeld staan.